Peter er gått bort

Peter er gått bort

Peter Lorimer døde i dag 74 år gammel etter lang tids sjukdom.Dette var en trist melding å få. Peter er en av Leeds’ største spillere gjennom tidene og en god venn av supportermiljøet her hjemme. Vi fryktet det verste da vi for et par uker siden fikk beskjed om at Peter var innlagt på et hospice etter en lang tid med en alvorlig kreftsykdom, sier Anders Palm – som er leder i LUSCOS.
Foruten å være en Leeds United-legende, er Peter også en nær og kjær venn av LUSCOS. Han var en sentral samarbeidspartner og støttespiller helt siden supporterklubben ble stiftet for 40 år siden. For sitt engasjement ble han også utnevnt som æresmedlem i LUSCOS i 2000.
Peter Lorimer spilte 707 kamper (i alle turneringer) for Leeds i to omganger – 1962 - 1979 og 1983 – 1985. Med sine 238 mål fra sin midtbane-posisjon er skotten klubbens toppscorer gjennom alle tider. Når han som 15-åring i september 1962 debuterte for Leeds, ble han klubbens yngste spiller noensinne.
Peter var kjent for sine harde skudd. «Verdens hardeste» ble det hevdet på 1970-tallet. Dette ga han også tilnavn som «HotShot», «Lash» og «Thunderboots».
Peter vant to seriemesterskap, en FA cup-tittel og en Ligacup-finale med Leeds under Don Revie. Det ble 21 kamper og fire mål for Skottland. Han satt i Leeds-styret i mange år og vært en mye brukt ekspertkommentator på radio og tv.
Som vert på «The Commercial Inn» i Holbeck har Peter servert og underholdt tusenvis av norske og skandinaviske fans på Leeds-tur. Mange har knyttet et nært og spesielt vennskapsbånd med Peter og fru Susan.

Våre tanker går til Susan og resten av familien. Vi kondolerer også til Peters mange venner i Leeds-miljøet her hjemme, sier Palm.s2Member®