Leeds United U14 vant Flint Micasa Cup!

Leeds United U14 vant Flint Micasa Cup!

Leeds United U14 vant Flint Micasa cup i Tønsberg i pinsen. Totalt 56 lag deltok med besøk fra både West Ham og Leeds.
Etter å ha cruiset gjennom gruppespill slo Leeds et sterkt LSK lag i semifinalen 2-1. I finalen slo de Viking 2-1. De hadde god støtte fra Tønsberg Whites på tribunen.

Til Tønsberg Blad sier hovedtrener Andy Cooper om Leeds:

– Vi er her for å vinne. Gutta må lære seg å vinne, eller å takle tap. Og det er viktig for oss å oppleve og tilpasse oss andre spillestiler, lag og forhold enn vi er vant til.

Den høyt respekterte og ofte kopierte metodikken til argentinske Marcelo Bielsa har ikke endret måten klubben jobber på i de yngre rekker. Tvert imot.

– Hans jobb med førstelaget har gjort det lettere for oss å selge inn budskapet vårt. Vi ønsker også å spille ut bakfra, skape overtall og sjanser på siste tredjedel, og være aggressive når vi mister ballen. Hele veien fra U9-laget til U23. Gutta ser det gir resultater på A-laget, og lar seg inspirere, sier Cooper.

For denne gjengen fra Leeds ble det også en læring i hvordan det er med trykk fra tribunen. Lokale Leeds-patrioter fra Tønsberg troppet opp for å støtte og synge. Det satt både treneren og gutta hans stor pris på.

– Utrolig kult! Det hjelper oss, så vi er glad for at de gidder å komme hit for å se på oss. Hjemme er det jo bare foreldre som kommer og ser på, er Leeds-spillerne Ronnie McGrath og Cian Coleman enig om.

– Vi hadde et lagsmøte i går hvor jeg fortalte spillerne at vi må omfavne denne opplevelsen. Vi er heldige og privilegerte som har så mange supportere i Norge, legger Cooper til.
Mcgrath og Coleman legger ikke skjul på vinnerambisjonene i turneringen, og det gode førsteinntrykket strekker seg utover storseier 5–0 i åpningskampen mot Sørumsand.

– Det er første gang i Norge, og det er en flott opplevelse. Fasilitetene er virkelig gode, vi stortrives, sier de.s2Member®