Javi Gracia er klar for Leeds United

Javi Gracia er klar for Leeds United

Publisert av Stian Gundersen den 21.02.23.

Leeds United kunngjorde i dag at klubben har avtalt vilkår med Javi Gracia for å bli hovedtrener for Leeds sitt førstelag, med forbehold om arbeidstillatelse. Den erfarne 52-åringen har avtalt en fleksibel kontrakt på Elland Road.

Gracia ble født i Spania og hadde en vellykket spillerkarriere for Valladolid, Real Sociedad, Villarreal og Cordoba.
Etter sin spillerkarriere gikk han inn i ledelsen og har han tatt ansvar for en rekke lag i Europa, inkludert Osasuna, Malaga, Watford og Valencia.

Gracia erstattet i januar 2018 Marco Silva i Watford, med klubben fem poeng over nedrykk. Han hjalp klubben med å sikre Premier League-statusen da de endte på 14. plass, åtte poeng over nedrykksplassene. I sin første hele sesong med ansvar på Vicarage Road ble han kåret til månedens manager i august 2019 og ledet Hornets til en 11. plassering, deres høyeste noensinne i Premier League.
Han ledet også klubben til FA-cupfinalen i 2019, for bare andre gang i klubbens historie.
Fortsatt enormt populær blant Watford-fanbasen ble Gracia fritatt fra sine plikter bare fire kamper inn i 2019/20-sesongen, til tross for suksessen i forrige sesong.

Etter sin tid i England tok han over i La Liga-laget Valencia, mens han sist erstattet Xavi på Al Sadd, etter hans overgang til FC Barcelona, og hjalp dem med å vinne Qatar Stars League. 

Klubben håper at Gracias første kamp med ansvaret for de hvite vil være lørdagens Premier League-oppgjør mot Southampton på Elland Road, med forbehold om de nødvendige arbeidstillatelsene.

Vi ønsker Javi Gracia velkommen og lykke til!