Gracias, Marcelo!

Gracias, Marcelo!

Publisert av Stian Gundersen den 25.11.22. Oppdatert 13.12.22.

Vi hyller Marcelo Bielsa med annonse i riksdekkende aviser.
Leeds-fans er ikke helt som andre fotballfans. Så er heller ikke Marcelo Bielsa en helt vanlig fotballtrener.
For fotballfolket trenger ikke Bielsa nærmere introduksjon. Den legendariske argentinske treneren er forbildet til Pep Guardiola og en rekke andre av dagens mest kjente trenere, men for Leeds-fansen har han en helt spesiell plass i hjertene deres.

Denne uka er Bielsa gjest på "Cupfinaleseminaret 2022" i regi av Norsk Fotballtrenerforening.
Innimellom forelesninger og pressekonferanser tar trenerguruen seg tid til å møte 100 skandinaviske Leeds-fans. 

- Marcelo har en legendestatus blant Leeds-fansen. Han brakte stolthet og underholdning tilbake til klubben. Men også en klokskap og menneskelig verdighet alle satte pris på, sier LUSCOS-leder Anders Palm. 
Han forsvant brått ut av klubben i starten av året. Vi er mange Leeds-fans som skulle ønske de kunne fortelle ham hvor mye han betydde for klubben og for dem som mennesker. Nå har vi sjansen til å gjøre nettopp det på vegne av svært mange.

Ikke bare vil fansen møte Bielsa i dag. Men hvis han åpner Klassekampen og Dagbladet, vil han se at LUSCOS har laget en hyllest til ham på store flater. Bak initiativet står Erik Heisholt, prisbelønnet reklameutøvere, kreativ leder i Heisholt Inc. og selv Leeds-supporter på sin hals.

- Da jeg fikk vite at Bielsa kom, tenkte jeg med en gang på at jeg skulle bruke mine kontakter slik at vi kunne takke legenden slik han fortjener. For noen dager siden la jeg ut på min Twitter et spørsmål til Leeds-supporterne om hva de kunne tenke seg at vi sa til Bielsa fra dem. Responsen har vært helt crazy. Hundrevis av kommentarer hagler inn. Jeg har tatt en tverrsnitt av dem og komponert en hyllest til Bielsa i form av en poster, sier Erik.

- Dette blir lagt ekstremt godt merke til i England. Vi har allerede avtale med Yorkshire Evening Post om å “rapportere” fra møtet, noe som kommer til å blir ekstremt populært globalt blant Leeds-supporterne. Men vi håper jo aller mest at Bielsa selv synes dette er en fin gest og en verdig takk, sier Erik Heisholt.