Før Sunderland kampen

Før Sunderland kampen

Publisert av Stian Gundersen den 08.04.24.

Manager Daniel Farke har snakket med pressen før Leeds United møter Sunderland i Championship på Elland Road, tirsdag klokken 21:00.
For første gang i 2024 må Farke samle laget etter et ligatap, etter lørdagens 2-1-tap for Coventry City.

Om troppen:
Ethan Ampadu er høyst usikker. Han har slitt med sykdom og var ikke tilgjengelig for trening verken i går eller i dag. Så det er et stort spørsmålstegn rundt ham. Farke sa at han må gjennomføre en kort treningsøkt på tirsdag før kampen for å ha en sjanse til å spille. Connor Roberts og Willy Gnonto er begge forventet å være tilgjengelig igjen.

Farke støtter Patrick Bamford, som ble byttet ut i andre omgang mot Coventry:
Akkurat nå har vi spilt 41 kamper og det er viktig å ikke stille for store spørsmålstegn ved spillerne våre. I noen situasjoner kunne han vært mer fokusert, men vi må ikke undervurdere det han gjør for oss. Det er viktig at vi støtter nøkkelspillerne våre. Det er ikke tid for eksperimenter nå, men legger til at Bamford ikke er garantert en startplass og sier at Mateo Joseph har gjort det bra.

Om innspurten:
Jeg er på mitt beste når det er høy sjø og du må vise lederskap. Men fotball er aldri bare et spill for manageren. Det viktigste er spillerne.

Om Sunderland:
Ingenting å spille for er relativt i fotball. Sunderland har hatt flere trenerbytter. Ved det første trenerskiftet var de nær topp seks. Det sier mye om ambisjonene deres og hvor de ønsker å ende.
Å spille mot Leeds føles som en cupkamp for hver motstander. Motstanderne ønsker å være det første laget som vinner her på Elland Road. De kan ofte spille fritt uten å ha noe å tape.