Daniel Farke utnevnt til ny manager!

Daniel Farke utnevnt til ny manager!

Publisert av Anders Palm den 04.07.23.

Leeds United har utnevnt Daniel Farke (46) som klubbens nye manager. Han har vunnet Sky Bet Championship to ganger med Norwich City, Farke har signert på en fire års avtale på Elland Road. Trenerteamet vil også bestå av Eddie Riemer, Christopher John og Chris Domogalla, alle fra tiden til Farke i Norwich...

Farke har erfaring som spiller fra SV Lippstadt, hvor han også endte opp med å bli manager. Han var deretter i Borussia Dortmund II før han kom til Norwich City sommeren 2017. 

Sesongen 2018/19 ledet han Norwich til topps i Sky Bet Championship og førte da klubben tilbake til Premier League etter tre år utenfor toppdivisjonen. Farke greide ikke å holde the Canaries i Premier League, men rykket deretter rett opp igjen som vinner av Championship. Etter 208 kamper og fire og et halvt år på Carrow Road, forlot han klubben i november 2021.

I january 2022 tok han over FC Krasnodar, men på grunn av den rusiiske invasjonen i Ukraina måtte han forlate klubben etter tre måneder. Fra starten av forrige sesong tok han over Borussia Monchengladbach og ledet de til en tiende plass i Bundesliga, før han forlot klubben etter sesongslutt.

Ved utnevnelsen i Leeds sa Farke: “Jeg vil takke alle for en varm velkomst. Jeg er virkelig takknemlig for å kunne jobbe for denne fantastiske klubben".