LUSCOS sender spiller-duo til Leeds

LUSCOS sender spiller-duo til Leeds

 17-åringene Gabriel Schulze og Sivert Ohr kan glede seg til en spennende "Academy Experience" på Leeds Uniteds akademi i februar. Da blir de en del av U18-laget i én uke. Det unike tiltaket skjer på initativ fra LUSCOS, i samarbeid med Leeds United Academy.

Gabriel er midtbanespiller på Mandalskameratene og Sivert bekler både stopper- og midtbaneroller i Moldes ungdomssystem. Begge nådde helt til topps i utdelingen av LUSCOS-stipendet som ble utlyst i sommer.

-Det er fantastiske nyheter. Jeg gleder meg enormt!, sier en svært glad Gabriel Schulze, som ble overrumplet av den glade nyheten i førjulsstria.

I Molde er ikke Sivert Ohr noe mindre fornøyd:

-Det å få muligheten til å trene med Leeds-akademiet er enormt stort. Jeg gleder meg vilt mye, og det å få trene med laget jeg alltid har beundret så mye er helt fantastisk, jubler Molde-unggutten.

Solid samarbeid mellom klubb og supporterklubb

-Stipendet er til for å glede og gi inspirasjon til unge Leeds-supportere som er seriøse i fotballsatsingen, og vi er stolte av å gi noen en slik opplevelse. Jeg vil også skryte av Leeds United som har omfavnet initiativet og bidrar til en best mulig opplevelse for Gabriel og Sivert, sier Svend Anders Karlsen-Moum, styremedlem i LUSCOS med ansvar for den sportslige kontakten med Leeds United.

Stipendet ble lagt ut igjen i sommer, etter å ha blitt gjennomført to ganger tidligere, sist høsten 2010. Aldri før har vi fått inn så mange gode forslag, og vi beholder også kontakten med flere av de som ikke ble valgt ut i denne omgang. Så kjekt å se at det gror - også på talentsiden - blant unge Leeds-supportere her nord!

Gabriel Schulze. Foto: Privat

Leeds United-akademiet bidrar aktivt

-Planen var å sende bare én spiller, men da vi fikk inn så mange gode søknader henvendte vi oss til Leeds Uniteds akademi-ledelse og luftet om vi kunne doble antallet. Det sa de ja til, og det er helt rått. LUSCOS har nå nesten 5000 medlemmer og alle sammen kan være stolte av å bidra til at vi kan gi bort slike fantastiske opplevelser, understreker Karlsen-Moum.

Spillerne vil gjennom oppholdet følge U18-lagets treningsplan gjennom en uke. De vil også bli innlosjert i vertsfamilier sammen med noen av dagens Leeds-juniorer og på den måten få en komplett opplevelse av hva det vil si å være en del av Leeds Uniteds voksende talentsatsing på Thorp Arch. Akademiet har som kjent bidratt til en rekke spillere i dagens seniortropp, men også spillere som har tatt turen videre til Premier League og det engelske landslaget: James Milner, Fabian Delph, Danny Rose, Lewis Cook - for å nevne noen på landslagsnivå.

-Dette er to unge talenter som virkelig står på og tar karrieren sin på alvor. Vi ønsker Sivert og Gabriel lykke til, og det samme til alle andre ivrige unge fotballspillere der ute med Leeds-hjerte, sier Karlsen-Moum på vegne av styret i supporterklubben.

Er du ikke medlem i LUSCOS blir du det enkelt her: Innmelding i Leeds United Supporters Club of Scandinavia

sivert ohr til Leeds

Sivert Ohr (til venstre). Foto: Privats2Member®