Kampreferat fra Leeds-Burnley

Publisert av Anders Palm den 12.01.22.
Jan Erik Sørnes har laget et kampreferat fra den viktige 3-1 seieren mot Burnley som vi gjengir her.
Årets første trepoenger!!! Undertegnede skulle i utgangspunktet vært til stede på Elland Road i dag, men slik ble det dessverre ikke.
Da får en ta til takke med TV- bildene. Dagens kamp var utrolig viktig i forhold til motstander Burnley og lagene rundt oss på tabellen.
Bielsa’s utvalgte var;

Meslier
Ayling-Koch-Llorente- Firpo
Forshaw
Raphinha- Dallas-Klich-Harrison
Roberts

Kampen startet litt trått for hjemmelaget, første 10 minuttene var svake. Men så begynte laget sakte å ta tak i ting. Synes de bakre 5 var meget solide og oppmerksom på andre-ballene etter duellene med Wood. Raphinha var aktiv på høyrekanten og vendingsspillet mot Harrison fungerte etterhvert bedre og bedre.
Leeds dominerte kampen nå og det handlet om å få uttelling.
Noen minutter før pause gjør Tarkowski en kjempetabbe og Harrison får muligheten til å dra seg inn i 16 meteren fra venstre. På andre forsøket får han satt ballen i mål etter retur fra keeper. Fortjent 1-0 til Leeds ved pause.
Burnley setter inn Cornet i pausen og han skulle kjapt komme i fokus.
Llorente lager frispark på rundt 20 meter. Cornet skrur ballen nydelig på utsiden av muren og inn i hjørnet. Dermed en dårlig start på andre omgang for hjemmelaget, men de viste enorm vilje til å slå tilbake. Laget tok tak i kampen og styrte det meste av spillet. Gelhardt og James entret banen og tilførte mer energi.
Raphinha misbrukte en gigasjanse etter flott innlegg av James fra venstre. Men uttellingen skulle komme. En kort corner til Klich ble sluppet videre til Dallas, som med venstrefoten fra 16 meter setter ballen nydelig i lengste hjørnet. Og det skulle komme mer.
Klich vinner ballen på midten, spiller gjennom Gelhardt som slår en glimrende innsvinger som James header i mål via keeper.
Dermed 3-1 og årets første 3 poenger.
Synes laget viste glimrende arbeidsmoral i dag og var spillemessig klart best. Forsvarsmessig bedre enn på lenge, stod godt imot Burnley’s fysikk.
Angrepsmessig også et stort steg fremover med god bevegelse og vilje til å sette fart når muligheten bød seg.