1-2 Summerville

Gult kort:
Summerville

Det var ikke så mange som med hånden på hjertet kunne si at de på forhånd trodde på 3 poeng på Anfield mot et Liverpool-lag som feide Ajax av banen i midtuken. Liverpool med en knallsterk 11èr med Salah, Firmino og Nunez i front-leddet. Leeds med bursdagsbarnet Summerville inne i 11èren, ellers bortimot toppet mannskap.
Allerde i 1 spilleminutt kunne det gått gale for Leeds, da Meslier var ute på bærtur og Cooper header ballen forbi en utrusende keeper, men de slapp med skrekken. Noen minutter senere skulle det komme en gedigen tabbe fra Gomez på motsatt side.
Aaronson blir spilt opp på venstresiden, han blir løpt opp av Gomez som blindt slår ballen inn til Alisson.
Problemet er bare at Alisson allerede er langt ute i feltet og ballen glir forbi han og Rodrigo reagerer hurtig og setter ballen i tomt bur.
Dermed en knallstart for gutta fra Yorkshire.
Men de skulle ikke få beholde ledelsen lenge, etter 13 minutter scoret Salah etter innlegg fra venstre.
Dermed like langt og man ventet på en skikkelig offensiv fra hjemmelaget.
Men Leeds var med i kampen og nektet hjemmelaget å skape veldig mye. Alle spillerne jobbet knallhardt og tvang Liverpool til å spille mye i side-korridorene og Leeds tettet rommene sentralt.
Laget fikk gode overgangsmuligheter og var denne gangen farlige i kontrings-fasen.
Etter rundt 20 minutter får laget to enorme sjanser til å ta tilbake ledelsen.
Først Aronson som skyter i tverrliggeren etter et flott innlegg fra Kristensen.
Deretter ruller laget opp mot høyre og Harrison får en stor mulighet som Alisson redder.
Rundt halvtimen blir Nunez spilt igjennom av Arnold og kommer alene med keeper, Meslier redder glimrende.
Salah har en avslutning fra distanse som Meslier har full kontroll på.
Rodrigo får en mulighet på motsatt side, men også han setter den rett på keeper.
Dermed går lagene til pause med 1-1 i en omgang der Leeds har vært med for fullt og gjort jobben vanskelig for et Liverpool-lag som har slitt med å skape for mange sjanser.
Leeds har vært flinke å nulle ut angreps-trioen til Liverpool, de har stort sett, med få unntak, vært mest feilvendt og ikke fått satt på storfarten, slik de bruker.
Andre omgang er bare 5 minutter gammel da Bamford erstatter Rodrigo. Bamford jobber iherdig for laget og gjør en god jobb som første press-ledd.
Denne omgangen blir en forsvarskamp fra Leeds og den unge keeperen vår skal stå frem som "man of the match" utover.
Han varter opp med den ene kjemperedningen etter den andre og frustrerer Liverpool voldsomt utover i kampen.
Avslutninger fra Robertson, Nunez to ganger og en heading fra Firmino blir plukket av franskmannen.
Så skjer det herlige i det 89 minutt.
Gnonto som har entret banen for Harrison tar med seg ballen ned på venstresiden, han drar på seg to motstandere og slår ballen inn i feltet, der har Bamford et dårlig mottak men Summerville snapper ballen og dytter den bort i lengste hjørnet.
For en bursdagspresang til den unge angrepsspilleren.
Det blir lagt til 5 minutter, men en skade på Meslier gjør at det blir til 8 minutter.
Leeds forsvarer seg godt og reiser fra Anfield med 3 poeng.
For de som lurer på om laget har utviklet seg defensivt siden Bielsa, så viste laget i dag et prov på en glimrende defensiv innsats og taktisk klokskap i 98 minutter.
Selvsagt har man marginer og det er lov å ha en god keeper, men det må man ha skal man vinne på Anfield.
Synes det var veldig kjekt for en hardt presset Jesse Marsch, det virket som spillerne virkelig spilte for treneren og klubben sin i dag, med innsats langt utenpå drakten.
Meslier med en kamp i ypperste verdensklasse, et forsvar som stod godt imot og klarte å nulle ut de gode individuelle angreps-spillerne til Liverpool.
To midtbanespillere som løp sokkene av seg og 4 front-spillere som prøvde å ta kontrings-sjansene som bød seg med voldsom innsats.
Håper dette var vendepunktet i sesongen som snur en svak periode med flere gode kamper før VM-pausen.
Må innrømme at det kom en tåre eller to etter sluttsignalet, dette var virkelig stort.